Move it! Alles over sport, sportmode en trends

14. november 2012

Sportief, sjiek of retro: dit zijn de modetrends herfst/winter 2012/2013

Filed under: Mode — Tags:, , , — Piet @ 15:03

Man met sjieke pakWelk weer het ook is, elke dag moet u weer beslissen welke kleding hierbij passend is. Blijf daarom op de hoogte van de modetrends van herfst/winter 2012/2013! Wat kunt u zoals verwachten?

Dames

Voor de dames zijn er een aantal trends te onderkennen. Ten eerste blijven de zeventiger jaren een belangrijke rol spelen in het modebeeld: broeken met wijd uitlopende pijpen, rijke bontranden, laarzen met hoge hakken en chique blouses met grote patronen en prints. De termen ‘bohemian chique’ en ‘vintage’ zijn hierbij de sleutelwoorden. Daarnaast zijn ook de zogenaamde maxicoats nog steeds zeer trendy. Ze lijken groot, soms te groot, maar dit is precies de bedoeling. Deze oversized kleding zien we ook terug in de truien. Verder zijn enerzijds de felle kleuren die ook in de zomercollecties gesignaleerd werden nog steeds erg belangrijk, maar ook zwart is deze winter weer helemaal terug. Belangrijke kleuren deze herfst en winter zijn: rood, velours blauw, kersenrood, zacht wit, zwart, kobaltblauw en zacht roze.

Heren

Voor de heren zet de trend van wat meer formele en nettere kleding, het zogenaamde ‘dress,’ zich nog steeds voort. Dit uit zich in kwalitatief goede en luxe overhemden en geraffineerde pakken. Daarnaast zijn de breisels ook bij de heren belangrijk. Deze trend uit zich met name in de Noorse print. Weliswaar iets aangepast, wat meer symetrisch en ook in de kleuren zwart en wit. Last but not least blijven de jeans, die ook in de zomer in de zogenaamde all denim look naar voren kwamen nog steeds actueel.

Kinderen

Ten slotte een kleine greep uit de trends in kinderkleding. Want ook bij de kleintjes zien we duidelijk trends en stromingen in de kleding. Kinderkleding begint steeds meer te lijken op de volwassenenmode en is soms een miniuitvoering van de kleding van vader of moeder. Ook bij de kinderen zien we de gebreide stukken terug. Onmisbaar zijn de grove breisels voor musten en sjaals, maar ook vesten en truien gemaakt van heerlijk zachte wol. Ook de typische herfst- en winterstof ribcord is weer helemaal terug, meestal in een lichtbruine kleur. De trend van met bont afgezette randen aan de jassen en gilets die vorig jaar al inzette, zien we terug dit najaar en winter. Ook erg modieus de gekleurde broeken en jeans. Er is dus veel te verwachten op modegebied. Natuurlijk kunt u al uw aankopen snel en gemakkelijk doen met uw creditcard.

Foto: Sebastiano Fancellu – Fotolia

Gerelateerde artikelen:

Geen reacties

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht.

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

Powered by WordPress