Move it! Alles over sport, sportmode en trends

13. februari 2014

Koffie is in de mode, ook in Amerika

Filed under: Mode — Tags:, , — Piet @ 17:28

Twee koffiebekers to goIn de afgelopen jaren zien we in Nederland echt een revival van het koffiedrinken. Overal in de grote Nederlandse steden schieten nieuwe (kleine) koffiesalons als paddenstoelen uit de grond. Maar, Nederland is daarin niet de enige, ook in de inwoners van de Verenigde Staten bijvoorbeeld zijn fervente koffiedrinkers. In dit artikel zetten we een aantal leuke weetjes over het koffiegebruik in de Verenigde Staten, en koffiegebruik in het algemeen, op een rij.

Amerikanen houden van koffie

Uit de statistieken blijkt dat zo’n 54 procent van de Amerikanen dagelijks koffie drinkt. Ter vergelijking: dit is meer dan de totale populatie van Rusland. Gemiddeld genomen drinkt de koffiedrinkende Amerikaan 2 tot 3 kopjes per dag. Ongeveer een derde drinkt hun koffie ‘zwart’ en ongeveer twee derde voegt er suiker aan toe. Wat we in Amerika wel zien, maar in Nederland minder, zijn de volgende toevoegingen: nootmuskaat, bacon en whisky. Overigens is het in Amerika ook veel gebruikelijker om een kosteloze ‘refills’ te halen.

Wat we moeten weten over cafeïne

Cafeïne is uiteraard een veel besproken stof wanneer we het over koffie hebben. De meningen over het precieze effect van cafeïne zijn verdeeld. Over het algemeen zijn onderzoekers het er over eens dat het effect binnen 10 minuten voelbaar is. De directe positieve effecten zijn een toegenomen capaciteit om te leren en informatie op te nemen, te begrijpen en te onthouden. Tegelijkertijd zorgt cafeïne er ook voor dat we bijvoorbeeld moeilijker in slaap kunnen komen. Het is daarom ook zo, dat niet iedereen graag een koffie laat in de avond drinkt. Om toch ’s avonds een lekkere verse kop koffie te kunnen drinken, heeft onder andere Lavazza cafeïnevrije bonen in het assortiment om cafeïnevrije koffie te zetten. Meer informatie daarover vindt u bjvoorbeeld op http://www.lavazza.nl. Een opmerkelijk detail is overigens ook dat cafeïne gemiddeld meer effect heeft op mannen dan op vrouwen.

Grote koffiedrinkers

Koffiegenieters zijn niet nieuw, uit oud bronmateriaal blijkt namelijk dat de grote filosoof Voltaire tot wel 50 kopjes koffie op een dag dronk! Dit is uiteraard een aantal dat we nu niet echt meer als gezond bestempelen, maar hij heeft er wel wereldberoemde boeken mee geschreven. Ook Teddy Roosevelt is een historische figuur die naar verluidt 3 liter koffie op een dag kon drinken. Eveneens niet aan te raden, maar wel een leuk feitje.

Foto: Thinkstock, iStockPhoto, Tomasz Wyszoamirski


Gerelateerde artikelen:

Geen reacties

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht.

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

Powered by WordPress