Move it! Alles over sport, sportmode en trends

20. februari 2014

Een culinaire reis door Noord-India: een ware ontdekkingstocht langs exotische keukens

Filed under: Vrije tijd — Tags:, , — Piet @ 11:04

Indische SpecerijenNoord-India heeft veel meer te bieden dan alleen de Kip Tandoori, waardoor het een goed idee is om er eens op een culinaire reis te gaan. U kunt er kennis maken met de verschillende gerechten die men er maakt, maar daarnaast ook met de lokale cultuur en de manier waarop zij omgaan met eten. Het is een zeer leerzame reis, die u onder andere zal leren dat men er veel gebruik maakt van kaas, melk, yoghurt, noten en saffraan. Dit zijn een aantal ingrediënten die wij in de Nederlandse keuken wat minder gebruiken. Juist daardoor ontstaat er een geweldige culinaire reis door Noord-India, die u op allerlei nieuwe ideeën qua eten zal brengen.

Kookcursus in Noord-India

Allereerst kunt u er tijdens een culinaire reis door Noord-India voor kiezen om een kookcursus te volgen. Indien u ervoor kiest om dit via een rondreis te doen is de kans groot dat u bij iemand thuis uit zal komen. Zo heeft u de mogelijkheid om de lokale bevolking te leren kennen en samen te gaan koken. Uiteraard kunt u gebruik maken van de verschillende ingrediënten die u zelf inkoopt, maar kunt u dat ook laten doen. U zal in ieder geval merken dat onze tradities totaal anders in elkaar zitten dan die van hen, waardoor er op een totaal andere manier gekookt wordt. Er zijn ook hotels, pensions en andere accomodaties die naast de overnachting ook een kookcursus aanbieden. Kijk eens op het internet voor de verschillende aanbiedingen.

Kookdemonstraties in lokale restaurants

Daarnaast kunt u tijdens uw culinaire reis door Noord-India kiezen voor de verschillende kookdemonstraties die er worden gegeven. Op die manier zorgt u ervoor dat u op een meer professionele manier in aanraking kunt komen met de lokale cultuur. U zal merken dat de exotische keuken aldaar op een unieke manier in elkaar zit. Tijdens de reis kunt u op een groot aantal plaatsen zelf gaan koken, maar ook door goed te kijken valt er van alles te leren. Zo zorgt u ervoor dat het een culinaire reis wordt waarbij u op allerlei goede ideeën komt, die u in Nederland in de praktijk kunt gaan brengen.

Inkopen doen in Noord-India

Een van de onderdelen die veel mensen aanspreekt tijdens een culinaire reis langs de exotische keuken van Noord-India is de mogelijkheid om zelf producten in te gaan kopen. Zo u zal begrijpen werkt men daar met totaal andere ingrediënten waardoor het in het begin niet mee zal vallen om inkopen te doen. Dit maakt het echter juist leuk, aangezien er enorm veel te leren valt. Door u te laten helpen door de lokale bevolking zorgt u ervoor dat u de mogelijkheid heeft om heerlijk te gaan koken, op basis van de lokale tradities.

Foto: Thinkstock, Digital Vision, Sydney James

Gerelateerde artikelen:

Geen reacties

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht.

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

Powered by WordPress