Move it! Alles over sport, sportmode en trends

5. april 2012

De meest populaire sporten

Filed under: — Piet @ 14:17

flickr.com / Rob van Hilten

Sport is tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In de laatste anderhalve eeuw heeft sport een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Begonnen als tijdverdrijf van de elite heeft het zich ontwikkeld tot actief en passief vermaak voor miljarden mensen over de hele wereld. Er zijn heden ten dage enorm veel verschillende takken van sport. Het is moeilijk een keuze maken maar we willen graag vier sporten nader bekijken op deze site. Alle vier zeer verschillend maar met een overeenkomst: mateloos boeiend!Als eerste kijken we naar een een relatief jonge sport: beach volleybal. Nog maar een paar jaar geleden – met alle respect – marginaal, daarna in korte tijd zeer populair geworden en inmiddels een Olympische sport.

Basketbal is de tweede sport die we onder de loep nemen, een van de populairste zaalsporten wereldwijd. Ontstaan en groot geworden in Amerika. Wie kent niet de NBA, het walhalla van het basketbal.

Als derde bekijken we het voetbal. Ontstaan in de tweede helft van de negentiende eeuw in Engeland en uitgegroeid tot de grootste sport ter wereld qua aantal beoefenaars, maar ook qua aantal kijkers.

Als vierde een kleine, in de zin van aantal beoefenaars wereldwijd, maar daarom niet minder boeiende sport: polo. Maar hoogstwaarschijnlijk is het wel de oudste van de hier genoemde sporten: al in de vijfde eeuw voor Christus werd deze sport beoefende door de oude Perzen!

Geen reacties

Nog geen reacties

RSS feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URL

Helaas, het reactieformulier is op dit moment gesloten.

Powered by WordPress